Lectia de origami

19 Nov

La 72 de ani, designerul Issey Miyake continua sa uimeasca. Explorandu-si la maximum imaginatia, creatorul a lansat colectia 132 5, o serie de haine inspirata de traditia japoneza, origami. Rochii, fuste, tricouri si pantaloni se extind intr-un concept extraordinar.

Fiecare articol de imbracaminte a fost proiectat cu ajutorul unui program special de software, conceput de Mitani, ce creaza forme 3-D dintr-o singura foaie de hartie,  modelate si cusute apoi strategic.

Impreuna cu Kituchi Manabu si Sachinko Yamamoto, o parte din echipa de cercetare din laboratorul sau, Reality Lab, designerul a folosit testatura de poliester reciclat si foi de staniol colorate, pentru a da contur conceptului eco.

“Exista o schimbare in sistemul nostru de lucru. Trebuie sa fim mai preocupati, sa producem deseuri mai putine. Obiectivul nostru este sa gasim noi modalitati de a respecta mediul inconjurator”, a declarat Miyake.

La prima vedere, numerele 132 5 nu inspira nimic, insa linia creatorului are o explicatia destul de complexa. “O bucata de material, o forma tridimensionala redusa la doua si dimensiunea a cincea, adica momentul in care imbracamintea purtata prinde viata”, a declarat designerul.

In fizica, a cincea dimensiune reprezinta o dimensiune ipotetica, dupa cele trei spatiale si cea de-a patra, timpul. Unii astrofizicienii cauta sa demonstreze ca a cincea dimensiunea este universul in care traim.

Din 1997, de cand lucreaza in atelierul sau din Tokyo, Miyake si-a dedicat tot timpul explorand noi modalitati de face haine  ecologice si accesibile, dar in acelasi timp moderne si elegante.

3 Responses to “Lectia de origami”

  1. Wilfredo Schalk March 10, 2012 at 9:11 AM #

    I was reading through some of your articles on this website and I believe this web site is really instructive! Keep on putting up.

  2. Ralph Falkenhagen March 12, 2012 at 2:43 PM #

    I don’t usually comment but I gotta state thanks for the post on this special one : D.

  3. Gagah Perkasa March 13, 2012 at 3:35 AM #

    I saw a lot of website but I believe this one holds something extra in it. “Who bravely dares must sometimes risk a fall.” by Tobias G. Smollett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: