Kate Moss, dealer de arta

29 Nov

Kate Moss a fost multa vreme muza lumii artistice, dar acum rolurile s-au schimbat. Supermodelul va deveni curator. Style icon-ul a selectat 11 portrete favorite pentru a le vinde ca portofolii, în editie limitata la Miami Art Fair saptamana aceasta.

Imaginile iconice alese de Kate au fost realizate de fotografi celebri, lideri ai industriei de moda, precum Mario Sorrenti, Mario Testino, Mert & Marcus, David Sims sau Juergen Taller, de-a lungul carierei sale. Intr-un interviu acordat presei americane, supermodelul a declarat ca fotografia preferata este cea a lui Mario Sorrenti, prietenul ei la acea vreme.

“Desi nu eram chiar atat de naiva, asa paream. Eram impreuna cu el si a fost o perioada frumoasa din viata mea – o etapa de maturizare. Cred ca avem 18 ani sau cam asa ceva. Am plecat din Londra si m-am mutat în New York. Asa a început totul ”, a declarat Kate.

Moss a început sa fie legata social si profesional de lumea artei, atunci cand a fost invitata sa colaboreze cu Young British Artists, pentru numarul revistei Vogue Marea Britanie, dedicat artei. “Astfel am devenit prieteni cu unii dintre ei. O multime chiar. Ne vedem, ne intalneam la diferite petreceri si asa m-au rugat sa fac diverse proiecte”, a mai adaugat Kate.

Moss a mai fost numita muza de mai multe ori, datorita ipostezelor surprinse de Lucien Freud, cand a pozat goala si insarcinata, precum si prin intermediul “Sfinxului” contorsionat realizat de artistul Marc Quinn.

Advertisements

One Response to “Kate Moss, dealer de arta”

  1. mocne katalogi stron January 24, 2013 at 3:45 PM #

    I can’t believe how lucky I am that I visited this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: