O companie de pantofi va restaura Colosseum-ul

25 Jan

Colosseum, celebrul amfiteatru eliptic din orasul Roma va fi restaurat. Decizia ii apartine brand-ului de incaltaminte Tod’s care s-a oferit sa renoveze cunoscuta structura italiana.

Datorita lui Diego Della Valle, antreprenorul dinamic care a transformat magazinul modest de pantofi al tatalui sau intr-un brand cu renume international, autoritatilor italiene au fost nevoite sa accepte suma de 25 milioane de € pentru a reconstrui edificiul vechi de 2000 de ani.

Si nu este o donatie, ci mai bine zis o campanie de sponsorizare. “Branding-ul va fi discret. Nu veti gasi un pantof sau o geanta atarnate de peretii Colosseum-ului. El are o importanta culturala si este suficient” a declarat presedintele Tod’s. De asemenea, compania italiana va filma si va fotografia colosala schimbare pentru a crea campania publicitara.

Proiectul de restaurare va include: curatarea si consolidarea monumentului, dar si a galeriilor circulare, excluderea barierelor de inestetice de metal, dar si “eliberarea” catorva spatii subterane, in prezent indisponibile publicului. Se preconizeaza ca renovarea va incepe la sfarsitul acestui an si ca lucrarile vor dura intre doi si trei ani.

Anual, Colosseum-ul primeste de la Guvern aproximativ 500.000 de €  pentru intretinere.

Pe internet a aparut si campania publicitara pentru primavara-vara 2011. Imaginile au fost realizate de fotograful Kalle Gustafsson.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: