Tribute to Mitzah Bricard

11 Apr

Primavara acesta, Dior aduce tribut unei muze. Cunoscuta pentru simtul estetic si personalitatea misterioasa, Mitzah Bricard a fost cea mai iubita si cea mai admirata femeie din cariera lui Christian Dior.

“Madame Bricard este unul dintre oamenii care si-au impus ca eleganta sa fie un mod de viata” declara designerul. Cateva decenii mai tarziu, influenta sa dainuie, sub forma unei patern de leopard.

In 2011, Dior lanseaza o colectie de machiaj ce omagiaza eleganta si salbatacia animal-print-ului. O caseta cu fard pentru pleoape intr-un mixt de camel, maro si bej ce includ magnificul motiv si doua nuante de lac de unghii: Ebony si Camel, in editie limitata sunt omagiul adus faimosei lady Mitzah.

Mitzah Bricard isi merita reputatia de muza feminina datorita stilul sau inconfunabil. Dragostea sa pentru turbane, esarfe, tocuri cui, rochii cu spatele decupat si perle a fost evidentiata prin intermediul siluetelor anilor ’50.

Chiar legenda spune ca doamna Mitzah obisnuia sa poarte esarfe cu leopard print la incheietura mainii pentru a-si ascunde o cicatrice.

Fascinat de eleganta sa, Dior a decis sa introduca acest model somptuos in creatiile sale inca din anul 1947. Si-a intitulat patern-ul “Jungle” si treptat, imprimeul salbatic a devenit un cod emblematic al casei de moda frantuiesti.

Linia de produse poate fi achizitionata cu pretul de 138 $.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: