Romania, te iubesc!

19 Aug

Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan formeaza 109. Gasind cool ideea de a-si denumi brand-ul dupa numarul strazii unde este localizat atelierul lor de creatie, cele doua tinere s-au gandit sa impartaseasca tuturor pasiunea lor pentru stilul vintage intr-un mod inedit.

Astfel, Ioana si Maria au creat o colectia capsula ThanatoTurism. In buticul lor ready-to-wear din Bucuresti au luat nastere 15 tricouri imprimate cu vederi autohtone din perioada comunista.

T-shirt-urile unisex au fost create special, ca pe-un manifest contemporan pentru a resuscita starea turismului romanesc si obiceiul de a trimite carti postale.

Desi conceptul de turism negru sau thanatoturism este asociat cu ideea de moarte si suferinta, din cauza drumetiilor ce implica calatorii la sit-uri, fetele l-au perceput ca un mecanism ce se confrunta cu disparitia, motiv pentru care obiectele vestimentare au fost menite sa retina vie amintirea locurilor vizitate.

Destinatii locale de vacanta precum Baile Felix, Olanesti, Vatra Dornei, Tusnad sau Herculane sunt printate digital pe tricourile confectionate din bumbac.

Intreaga colectie si detalii despre lumea celor doua artiste puteti afla accesand site-ul lor, 109.ro

One Response to “Romania, te iubesc!”

  1. stron katalog January 17, 2013 at 2:31 AM #

    I’m glad I came across this blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: