Raze X

5 Apr

Intr-o lume in care notiunea “imagine” este aproape consumata, fotograful Brendan Fitzpatrick reuseste sa se strecoare la granita dintre stiinta si arta si sa dezvaluie tuturor o parte din fascinanta lume organica.

Cu o viziune noua, aparatura de ultima generatie si multa rabdare, artistul a creat un portofoliu impresionant in  care delicatetea florilor s-a imbinat perfect cu precizia razelor X.
Proiectul denumit “Floral X-rays” este de fapt rezultatul unui experiment defasurat in intimitatea unui laborator de radiologie din Singapore, in care Fitzpatrick a creat imagini unice cu “scheletul” unor lalele, trandafiri, cale, orhidee si hibiscusi prin traspunerealor la radiatii Rontgen.
Mai tarziu, cu ajutorul programului Photoshop, fotograful a editat tonurile de roz, mov si albastru pentru a dezvalui publicului frumusetea si delicatatea florilor, precum si detaliile complexe pe care ochiul uman nu le poate percepe la o simpla vizualizare.
Fitzpatrick a reusit in ultima instanta sa arate lumii cum arata cu adevarat florile si de unde vine exact splendoarea naturii.
Admirati “Floral X-rays” pe site-ul artistului, www.brendanfitzpatrick.com,precum si alte proiecte interesante.

Advertisements

One Response to “Raze X”

  1. marketing June 28, 2012 at 9:32 PM #

    Very interesting subject , appreciate it for posting . “Welcome to President Bush, Mrs. Bush, and my fellow astronauts.” by Dan Quayle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: